Basiscursus

OPZET VAN DE CURSUS

 1e bijeenkomst: Kennismaking en introductie

Je leert in deze les hoe ons denken de basis vormt voor taal en hoe dat vervolgens de relatie met jezelf en anderen kan beïnvloeden. Je gaat meteen oefenen met de elementen van geweldloze communicatie: waarneming, gevoel, behoeften en verzoek.

 

2e bijeenkomst: Zelf-empathie
Wat zeg jij tegen jezelf wanneer er dingen gebeuren die je lastig vindt? Voordat je iets zegt is het verstandig je eerst af te vragen waarom je reageert, waarop je reageert en wat je wilt van de ander. Zo kun je de oordelen die je hebt gebruiken om te weten wat je behoeften zijn en wat je van de ander zou willen zien of horen.

 

3e bijeenkomst: Eerlijk uiten
Je gaat leren om je behoeften en gevoelens zo uit te spreken dat de ander jou ook echt hoort. Tevens ontdek je wat je kan weerhouden om eerlijk te zijn.

 

4e bijeenkomst: In de diepte luisteren naar anderen
Hier leer je volledig te luisteren naar wat er in de ander zou kunnen leven, zonder de psycholoog uit te hangen, maar echt op een empathische manier, zodat de ander zich begrepen voelt. Ook leer je welke obstakels een empathische verbinding in de weg staan.

 

5e bijeenkomst: De dialoog
Een gesprek tussen jou en de ander als een soort dans van spreken en luisteren. Je wordt je in deze les bewust waar je aandacht is in het gesprek en wat je kunt doen wanneer het lastig wordt. Je leert het onderscheid maken tussen de inhoud van je boodschap en de relatie met de ander.

 

6e bijeenkomst: Vervolg van dialoog en evalueren zonder oordeel
Deze les gaan je nog meer oefenen met geweldloze communicatie en leer je hoe je ‘geweldloos’ kunt evalueren.

 

Werkwijze
De theorie-praktijk verhouding is 20-80%. Bijvoorkeur werk je aan de hand situaties uit je eigen leven. We werken plenair, groepsgewijs en in tweetallen.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 (minimaal 4).

Studiebelasting:  Contacturen: 21, thuisstudie: 6 uur

 

Voor wie?
Iedereen die meer vanuit verbinding wil communiceren en Geweldloze Communicatie wil integreren in het dagelijkse leven. De groepsgrootte is van 4 tot maximaal 12 deelnemers.  

 

CNVC certificaat

Aan het einde van de training ontvang je CNVC deelname-certificaat met daarop het aantal gevolgde aantal uren.

Praktische informatie

De kosten van de training voor:
– particulieren: €349 BTW vrij
– zzp’ers:           €449 BTW vrij
– bedrijf:            €699 BTW vrij

Dit is inclusief trainingsmaterialen, koffie en thee. Mochten de kosten je belemmeren om mee te doen, neem dan toch contact op, om samen te zoeken naar een oplossing die voor ons beide werkt.

Datum & tijd

woensdagochtend:  8, 15, 22, 29 september 6 en 13 oktober 2021

Tijd: 10.00 uur -12.30 uur

Locatie

Dé Plek, Kanaalpark 157, Leiden