Vervolgcursus-online

De cursus sluit aan op de introductiecursus van drie bijeenkomsten. Je gaat je verder verdiepen en oefenen in het proces van geweldloze communicatie.

 

OPZET VAN DE CURSUS

1e bijeenkomst: Met welke oren luister je?

Hoe reageer jij als iemand je bekritiseert, je de schuld geeft of niet doet wat je verwacht? Ben je open en nieuwsgierig naar de behoeften achter de woorden / daden van die persoon? Of neem je een beschuldigende houding aan naar de ander en/of jezelf?

Tijdens deze les oefen je om op vier verschillende manieren lastige boodschappen te horen. Dit is de essentie van geweldloze communicatie. Na een korte opfrissing van de basistheorie ga je oefenen met praktijk situaties.

2e bijeenkomst: Verzoeken doen

Deze hele les is gewijd aan een van de meest uitdagende onderdelen van (geweldloze) communicatie: het doen van heldere verzoeken. De bedoeling van deze les is je te bekwamen in het formuleren van heldere verzoeken, zodat je ontvangt wat jij nodig hebt en jij anderen kunt ondersteunen te ontvangen wat zij nodig hebben.

Na afronding van deze les zul je in staat zijn de typische patronen van onduidelijke verzoeken te herkennen. Je leert om jezelf helder te uiten en te vragen om iets wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt.

3e bijeenkomst: Grenzen aangeven en respecteren

Zeg jij soms ‘ja‘ terwijl je een ‘nee’ voelt? In deze les oefen je op een verbindende manier ‘nee’ te zeggen én te horen. Je leert dat onder elke ‘nee’ een ‘ja’ zit. Als je dat begrijpt is het een stuk makkelijker om je grenzen aan te geven en de grenzen van anderen te respecteren.

 

Werkwijze
Bij voorkeur oefen je met situaties uit je eigen leven; zowel privé – als werksituaties. We gebruiken het ZOOM-platform, waar je plenair en in groepjes (‘breakout-rooms’) gaat oefenen met de aangeboden theorie. Je ontvangt via de email de theorie en opdrachten in pdf-formaat.

Studiebelasting:  Contacturen: 7,5 uur | thuisstudie: 2-4 uur

Groepsgrootte: 8-14

Voor wie?
Iedereen die oprecht en begripvol wil communiceren en daarvoor bereid is om eerst naar zichzelf te kijken/luisteren. Ik verwacht dat je minimaal een introductiecursus hebt gevolgd.  ee

CNVC certificaat

Aan het einde van de training ontvang je een CNVC deelname-certificaat met daarop het aantal gevolgde uren.

online training via zoom

Cursusdata

Vrijdagochtend:
18, 25 februari en 4 maart
Tijd: 9.30 uur -12.00 uur 

De kosten van de training

€ 119 voor particulieren

€ 149 voor ZZP-er’s

€ 199 voor organisaties