Bart

Home ยป Over mij

Als kind

Vroeger als kind zat ik vaak dagen achtereen te knutselen aan bouwpakketten. Ik ging daar volledig in op. Op mijn 19de ruilde ik die bouwpakketten in voor een paar mondharmonica’s waarop ik nu de blues speel. Op de mondharmonica kan ik mijzelf prima uiten, zonder dit instrument vind ik dat best lastig. Voor mij is Geweldloze Communicatie ook een soort instrument, waarmee ik kan zeggen wat belangrijk voor me is, en kan horen wat er bij anderen leeft. Wat een geschenk.

Mijn opleidingen

Als trainer ben ik gecertificeerd door het CNVC (Center for Nonviolent Communication) www.cnvc.org. Ik heb mijn trainersopleiding gevolgd bij Phoenix in Utrecht. Daarnaast ben ik als meditatie-instructeur en leraar aangesloten bij Shambhala International www.shambhala.org

Achtergrond

Vier jaar leefde ik in een boeddhistisch centrum in Frankrijk. Daar maakte ik kennis met  het gedachtengoed van Marshall Rosenberg. Begin 2006 ontmoette ik hem in Zwitserland voor een tiendaagse training. In 2007 keerde ik terug naar Leiden en gaf ik mijn eerste training. Meteen voelde ik me daarin thuis. Tot op de dag vandaag geef ik trainingen en begeleid ik mensen. Ik geniet enorm als ik echt contact en openheid ervaar. Ik ben blij dat wat ik geleerd heb kan delen met anderen.