Home » Agenda » Introductiecursus-online

Introductiecursus-online

OPZET VAN DE CURSUS

1e bijeenkomst: Zelf-empathie
Wat zeg jij tegen jezelf wanneer er dingen gebeuren die je lastig vindt? Voordat je iets zegt is het verstandig je eerst af te vragen waarom en waarop je reageert en wat je wilt van de ander. Zo kun je de oordelen die je hebt gebruiken om te weten wat jouw behoeften zijn en wat je van de ander zou willen zien of horen. Je maakt kennis met de vier elementen van geweldloze communicatie: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek.

2e bijeenkomst: Empathisch luisteren
Als je wilt dat een ander jou hoort, maak je zelf de eerste stap. Door je in te leven in de gevoelens en behoeften van de ander bouw je aan vertrouwen. Je gaat oefenen in het luisteren naar de ander en hoe je feedback ontvangt zonder het ‘te’ persoonlijk te nemen.

3e bijeenkomst: Eerlijk uiten
Ok, je wilt graag dat iemand je hoort, maar hoe doe je dat? Je gaat oefenen om jezelf te uiten via het proces van geweldloze communicatie. Je gaat ontdekken welke taal verbindt, en welk weerstand oproept. Je leert hoe je een gesprek kan voeren op basis van empathie voor jezelf en voor de ander, zodat jullie elkaar echt begrijpen.

Werkwijze
Bij alle bijeenkomsten ben ik (Bart) aanwezig voor uitleg, demonstraties en begeleiding van de oefeningen. We gebruiken het Zoom-platform, waar je plenair en in groepjes (‘breakout-rooms’) gaat oefenen met de aangeboden theorie. Na elke bijeenkomst ontvang je via de email de theorie en opdrachten in pdf-formaat. Bij voorkeur oefen je met situaties uit je eigen leven; zowel privé – als werksituaties.

Gedurende én na cursus kun je via een WhatsApp-groep met de andere deelnemers contact houden om te oefenen.

Studiebelasting:  Contacturen: 6 uur
thuisstudie: 2-4 uur

Groepsgrootte: 6-12 deelnemers

Voor wie?

Iedereen die oprecht en begripvol wil communiceren en daarvoor bereid is om eerst naar zichzelf te kijken/luisteren. Er is geen vooropleiding nodig. Minimale leeftijd is 18 jaar.

Investering

€ 119 voor particulieren
€ 149 voor ZZP-er’s
€ 199 voor organisaties
Alle bedragen zijn vrijgesteld van btw. 

platform als virtuele lesruimte

Aan het einde van de training ontvang je een CNVC deelname-certificaat met
daarop het aantal gevolgde uren

Ervaringen

Sandra Lemmob
Sandra Lemmob
07:35 10 May 22
Op een heldere manier laat Bart je kennis maken met verbindende communicatie. In de training aan de slag gaan met eigen inbreng motiveert en zorgde ervoor dat ik na de basis direct door ga met de verdieping. Aanrader!
Mariette Hermens
Mariette Hermens
13:54 23 Jun 21
Ik heb vandaag de introductietraining geweldloze communicatie online gevolgd. Kan het iedereen aanraden. Behulpzaam bij gesprekken in zowel werk als privesituaties. Professioneel, interactief, vertrouwd, stimulerend en direct toepasbaar!
Saskia van Schagen
Saskia van Schagen
08:14 03 May 21
Fijne en goede docent, is persoonlijk en blijft ook bij de kern. Veel praktische oefeningen in break out rooms in 2 en 3 tallen zodat je de vaardigheid echt leert. Er is ook aandacht voor het mindfull ( leren) voelen van je eigen behoeftes. Ik heb geleerd hoe krachtig het is om vanuit je eigen gevoel te spreken en ervaren dat er mooie situaties ontstaan als je verbindend communiceert. Ik ben heel blij dat ik deze manier van communiceren heb leren kennen.
Elke Roels
Elke Roels
21:20 28 Apr 21
Ik ben zo blij voor mezelf dat ik deze sessies heb gevolgd, een echte eyeopener. Ik heb vooral geleerd dat het belangrijk is om de verbinding met mijn eigen gevoelens op te zoeken om zo te begrijpen waar ik behoefte of nood aan heb. Ik hoop wat zachter en vriendelijker voor mezelf te zijn in de toekomst ♥️. Bedankt Bart, echt.
Myra Fens
Myra Fens
20:24 28 Apr 21
Op een rustige manier legt Bart Landstra de theorie uit.
Het begint met communicatie met jezelf: wat voel ik, wat denk ik, waar heb ik behoefte aan.
Daarna kun je het pas concreet aan de ander gaan vragen.
Het mooiste inzicht vind ik:
ik omdat ik
jij omdat jij
Een waardevolle toepassing in mijn coach praktijk
Myra Fens Communicatie en Mindset
✨🍀✨
Elaine Venloo
Elaine Venloo
10:38 17 Apr 21
Wat een prettige training, goed opgezet en een fijne docent die de tijd en ruimte neemt en geeft voor persoonlijke casussen. Tijdens deze training kom je tot veel inzichten welke helpend zijn in communicatie met jezelf (empathie voor jezelf) en anderen.
Suzanne Buis
Suzanne Buis
18:50 15 Apr 21
Interessante informatie in duidelijke ‘brokjes’, zo kun je stap voor stap leren en oefenen. Het toepassen gaat vervolgens bijna vanzelf.
Ook fijn dat je niet meteen voor tientallen lessen inschrijft. Zo kun je per keer bekijken of je meer wilt leren. Aanrader.
Gemma IJlst
Gemma IJlst
18:18 27 Mar 21
Bart geeft een duidelijke en interactieve cursus op een prettige manier.Het ervaren door te oefenen zet je in beweging om verbindend te communiceren.Wanneer er nog meer mensen zijn die dit ervaren, krijgen we een mooie wereld.
Ruth Timmer
Ruth Timmer
14:04 26 Mar 21
mooie training om meer inzicht te krijgen in wat leeft bij jezelf èn bij de ander zodat je op een verbindende manier leert communiceren.
heel fijn ook om in kleine groepjes uit een te gaan en te kunnen oefenen met het geleerde.
heel waardevol,zowel binnen werkrelaties als in privésfeer.
en Bart straalt veel rust uit en geeft mooie voorbeelden van geweldloos communiceren.
Nan Da
Nan Da
09:34 06 Mar 21
In 3 ochtenden de Basis- training van Geweldloze Communicatie mogen ervaren. De Verbinding aangaan met de ander door bewust te worden van Gevoel en Behoefte, zowel bij jezelf als de ander en deze leren uitspreken in een verzoek aan jezelf of de ander. Het heeft me weer tot nadenken gezet en bewust gemaakt , hoe complex communicatie is, maar ook handvatten gegeven om in verbinding te blijven.
Bedankt Bart voor de training en de nieuwe inzichten die het mij heeft opgeleverd!
Barbara Jansen
Barbara Jansen
07:34 18 Feb 21
Dit is echt een leuke training om te leren “nee” zeggen en jouw wensen te uiten! Een MUST DO voor elk mens die graag iets aan persoonlijke groei wil gaan doen. Dank je wel Bart Landstra! Je bent een geweldige compassievolle trainer!
Erhard Föllmi
Erhard Föllmi
11:35 22 Nov 20
Vorige week de basistraining Geweldloze Communicatie bij Bart Landstra afgerond. Bart verbindt op een fijne en rustige manier de theorie van Geweldloze Communicatie naar de praktijk van alledag. Bart weet een open en veilige sfeer te creëren, waarin we alle ruimte hadden om met eigen inbreng te oefenen. Deze training heeft me inzichten en praktische handvaten gegeven om de principes van Verbindende Communicatie nog vaker te kunnen inzetten, uit te proberen. Dank je wel Bart!
Interessant om een training gevolgd te hebben. Bart geeft de informatie op een plezierige manier.
Christina Kloosterhuis
Christina Kloosterhuis
13:28 26 Aug 20
Rustig begin om er goed met je aandacht bij te kunnen zijn.

Fijne combinatie tussen theorie en praktijk

Voelt veilig om het daar te proberen zodat de sprong om het in het dagelijkse leven minder groot is

Tijd om dingen te delen maar wel binnen de tijd om alles van de training te behandelen

Fijne trainer die ook zijn eigen kwetsbaarheid laat zien
Meity Bodenstaff
Meity Bodenstaff
13:05 15 Jul 20
Bart Landstra neemt je mee, met de hulp van vrienden 🐺 Jakhals en 🦒 Giraf, in de wereld van Geweldloze Communicatie. Een doelgerichte, goed te volgen introductie training die nieuwsgierig maakt naar het echte werk 😃
Afgelopen weken de online introductiecursus gevolgd en geprobeerd de theorie in de praktijk te brengen. We hebben veel kunnen oefenen en ik heb weer een hoop handvaten gekregen om mee verder te gaan. Dankjewel Bart.
Meri Fennema
Meri Fennema
19:23 17 Jun 20
Vandaag heb ik met veel plezier, inspiratie en inzichten in mn communicatie en hoe dit meer verbindend kan, de introductiecursus Geweldloze Communicatie afgerond. Ik ken dit model van Marshal Rosenberg al jaren, maar toepassen viel me altijd bar tegen. Het voelde zo gekunsteld om waar te nemen, mn gevoel te benoemen, mn behoefte te erkennen en deze laatste in een verzoek naar de ander te uiten. Door weer even fris met de theorie bezig te zijn en lekker met een leuke groep te oefenen, is er iets veranderd. Ik heb mezelf de ruimte gegeven om er mee te spelen en het uit te proberen. Met als doel: communiceren met verbinding.

Mocht je ook zin hebben om kennis te maken met Geweldloze Communicatie, dan raad ik van harte Bart Landstra aan.
Hilde De Smet
Hilde De Smet
10:34 17 Jun 20
Net een online introductie-training geweldloze & verbindende communicatie met trainer Bart Landstra afgerond. Dit is zo'n mooie manier van communicatie! Al meermaals ondervonden in wat voor 'n mooie verbinding zo'n manier van communiceren resulteert. Het mooie is dat het zowel jezelf als de ander in z'n waarde laat en gebaseerd is op puurheid, authenticiteit en eerlijke kwetsbaarheid.Mijn honger naar meer van dit is groter geworden! Bedankt Bart!
Yvonne Stoop Dk
Yvonne Stoop Dk
18:47 29 May 20
GCT die Bart geeft, heeft mij meer mindful gemaakt. Bewuster geworden van mijn eigen gedachtes en behoeftes en daardoor meer rust gekregen. Ook luisteren naar anderen en wat zij graag zouden willen gaat me nu makkelijker af. De online cursus gaf mij vreugde en voldoening omdat ik in het buitenland woon en hier niks is.
Frida van der Poel
Frida van der Poel
08:10 31 Mar 20
Ja ik kan het wel aanraden. Dit was een goed en heerlijk begin van de dag. Bart is heel rustig en allert in zijn begeleiding.
Lucie Benzerdjeb
Lucie Benzerdjeb
09:47 18 Nov 19
Working with aggression is wholesome for oneself and others. Why suffering, if there is a way to overcome particular sufferings!?
Jessica Langenhoff
Jessica Langenhoff
09:46 24 Oct 18
Bij Bart volgde ik mijn eerste kennismakingsworkshop. Later heb ik hem ook als coach gevraagd. Geweldloze communicatie heeft mijn leven mooier gemaakt en mijn band versterkt met mensen die belangrijk voor me zijn. Bart heeft daar aan bijgedragen.
Sylvia van Nierop
Sylvia van Nierop
15:34 19 Dec 15
Bart zorgt als trainer voor een veilige sfeer, waarin ik mijzelf kon zijn en mijn eigen jakhals er mocht zijn en mocht leren van de giraffe. Bart heeft een mooie afwisseling tussen uitleg en oefenen. Past goed aan, aan de behoeften van het individu binnen de groep. Het was een intensieve 2 daagse met veel innerlijke groei.
Lot Vegter
Lot Vegter
14:26 31 Aug 15
"Bart is een geweldige trainer. Met stille opmerkzaamheid begeleidt hij groepen richting compassievol communiceren. Hij is in staat om dit op een zeer kundige en effectieve manier te doen. Hij is een ervaren en compassievolle trainer! Een echte aanrader"
Astrid de Vrueh
Astrid de Vrueh
19:05 15 Aug 15
Super vond ik de kennismakingsworkshop. Bart creeert een veilige, integere werksfeer met ruimte voor eigen inbreng waarbij de principes van verbindend communiceren direct worden toegepast. Een latente behoefte van mij is zo helder geworden dat ik daar direct mee verder kon afgelopen week. Dank je wel Bart!
Eva van Duijn
Eva van Duijn
08:59 15 Aug 15
Training waar je de rest van je leven iets aan hebt.
Manon Waterreus
Manon Waterreus
19:21 14 Aug 15
Inspirerende start!
Annemieke van Nierop
Annemieke van Nierop
17:02 12 Aug 15
Vanmorgen deelgenomen aan de introductie workshop. De kennismaking met Bart Landstra als coach en de materie van de Geweldloze Communicatie maken dat ik dit graag nog verder uit wil diepen en eigen wil maken. Fijne sfeer en goede Plek. Dank je, Bart!
Zosja El Rhazi
Zosja El Rhazi
11:58 12 Aug 15
Ik heb zojuist met veel plezier deelgenomen aan een introductie workshop. De sfeer was uitstekend, de materie helder en inspirerend. Bart Landstra is een fijngevoelige coach. Dit smaakt zeker naar meer. Dank je, Bart!
js_loader