Introductiecursus online

OPZET VAN DE CURSUS

1e bijeenkomst: Zelf-empathie
Wat zeg jij tegen jezelf wanneer er dingen gebeuren die je lastig vindt? Voordat je iets zegt is het verstandig je eerst af te vragen waarom en waarop je reageert en wat je wilt van de ander. Zo kun je de oordelen die je hebt gebruiken om te weten wat jouw behoeften zijn en wat je van de ander zou willen zien of horen. Je maakt kennis met de vier elementen van geweldloze communicatie: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek.

2e bijeenkomst: Empathisch luisteren
Als je wilt dat een ander jou hoort, maak je zelf de eerste stap. Door je in te leven in de gevoelens en behoeften van de ander bouw je aan vertrouwen. Je gaat oefenen in het luisteren naar de ander en hoe je feedback ontvangt zonder het ‘te’ persoonlijk te nemen.

3e bijeenkomst: Eerlijk uiten
Ok, je wilt graag dat iemand je hoort, maar hoe doe je dat? Je gaat oefenen om jezelf te uiten via het proces van geweldloze communicatie. Je gaat ontdekken welke taal verbindt, en welk weerstand oproept.
Je leert hoe je een gesprek kan voeren op basis van empathie voor jezelf en voor de ander, zodat jullie elkaar echt begrijpen.

Werkwijze

Bij alle bijeenkomsten ben ik (Bart) aanwezig voor uitleg, demonstraties en begeleiding van de oefeningen. We gebruiken het Zoom-platform, waar je plenair en in groepjes (‘breakout-rooms’) gaat oefenen met de aangeboden theorie. Na elke bijeenkomst ontvang je via de email de theorie en opdrachten in pdf-formaat. Bij voorkeur oefen je met situaties uit je eigen leven; zowel privé – als werksituaties.
 
Gedurende én na cursus kun je via een WhatsApp-groep met de andere deelnemers contact houden en oefenen.
 

Studiebelasting:  Contacturen: 7,5 uur | thuisstudie: 2-4 uur

Groepsgrootte: 8-14 deelnemers

Voor wie?
Iedereen die oprecht en begripvol wil communiceren en daarvoor bereid is om eerst naar zichzelf te kijken/luisteren. Er is geen vooropleiding nodig. Minimale leeftijd is 18 jaar.

CNVC certificaat

Aan het einde van de training ontvang je een CNVC deelname-certificaat met daarop het aantal gevolgde uren.

platform als virtuele lesruimte

Startdata van de cursus

Maandagavonden:
21, 28 februari en 7 maart
Tijd: 19.00 uur – 21.30 uur 

Woensdagochtenden:
23 februari, 2 en 9 maart
Tijd: 9.30 uur – 12.00 uur 

Vrijdagochtenden:
18, 25 maart en 1 april
Tijd: 9.30 uur – 12.00 uur 

De kosten van de training

€   119 voor particulieren

€ 149 voor ZZP-er’s

€ 199 voor organisaties

Bedragen zijn vrijgesteld van btw. 

Let op: omdat er tijdens de workshop deels in kleinere groepen wordt geoefend, kan de workshop alleen live worden gevolgd en dus niet achteraf worden teruggekeken.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 35 beoordelingen
js_loader

Bart gaf een goede theoretische basis en wist valkuilen te benoemen, waarvan je je niet eens bewust bent hoe verstorend ze zijn. Vaak ga je met de beste bedoelingen toch communicatief "de mist in"... ! Het was heel verhelderend en soms ook grappig om samen met de andere deelnemers daarin weer tot helderheid te komen. De ander kan je zelfs helpen je eigen behoeftes beter te herkennen en te voelen, als er gewerkt wordt vanuit een sfeer van compassie. En inderdaad is het dan mogelijk om tot oplossingen te komen waarbij iedereen zich beter voelt... Bart is een onderlegde en empathische coach, wiens bijdrage telkens weer steun en richting gaf. Je voelt zijn gedrevenheid bij het ontsluiten en bekend maken van dit gedachtengoed.

Deelnemer Introductiecursus