Introductiecursus online

OPZET VAN DE CURSUS

1e bijeenkomst: Zelf-empathie

Wat zeg jij tegen jezelf wanneer er dingen gebeuren die je lastig vindt? Voordat je iets zegt is het verstandig je eerst af te vragen waarom en waarop je reageert en wat je wilt van de ander. Zo kun je de oordelen die je hebt gebruiken om te weten wat jouw behoeften zijn en wat je van de ander zou willen zien of horen. Je maakt kennis met de vier elementen van geweldloze communicatie: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek.

 

2e bijeenkomst: Empathisch luisteren
Als je wilt dat een ander jou hoort, maak je zelf de eerste stap. Door je in te leven in de gevoelens en behoeften van de ander bouw je aan vertrouwen. Je gaat oefenen in het luisteren naar de ander en hoe je feedback ontvangt zonder het ‘te’ persoonlijk te nemen.

 

3e bijeenkomst: Eerlijk uiten
Ok, je wilt graag dat iemand je hoort, maar hoe doe je dat? Je gaat oefenen om jezelf te uiten via het proces van geweldloze communicatie. Je gaat ontdekken welke taal verbindt, en welk weerstand oproept.
Je leert hoe je een gesprek kan voeren op basis van empathie voor jezelf en voor de ander, zodat jullie elkaar echt begrijpen.

 

Werkwijze
Bij voorkeur oefen je met situaties uit je eigen leven; zowel privé – als werksituaties. We gebruiken het ZOOM-platform, waar je plenair en in groepjes (‘breakout-rooms’) gaat oefenen met de aangeboden theorie. Je ontvangt via de email de theorie en opdrachten in pdf-formaat.

 

Studiebelasting:  Contacturen: 7,5 uur | thuisstudie: 2-4 uur

Groepsgrootte: 8-14 deelnemers

Voor wie?
Iedereen die oprecht en begripvol wil communiceren en daarvoor bereid is om eerst naar zichzelf te kijken/luisteren. Er is geen vooropleiding nodig. Minimale leeftijd 18 jaar.

 

CNVC certificaat

Aan het einde van de training ontvang je een CNVC deelname-certificaat met daarop het aantal gevolgde uren.

De kosten van de training

€   99 voor particulieren

€ 119 voor ZZP-er’s

€ 199 voor organisaties

Startdata van de cursus

Donderdagavonden
11, 18 en 25 maart
Tijd: 19.30 uur – 22.00 uur

 

OF

Vrijdagochtenden:
12
, 19 en 26 maart
Tijd: 10.00 uur – 12.30 uur

OF

Donderdagochtenden:
18
, 25 maart en 1 april
Tijd: 10.00 uur – 12.30 uur